Doe de fijngesneden knoflook samen met de maïs in een hoge pan en bak ze in de boter. Blus met de bouillon, voeg de room toe en breng opnieuw aan de kook.
Aardappel-hamburger met mais-chilicrème en gegrilde champignons
Pureer alles met een staafmixer tot een gladde crème. Breng de room op smaak met zout, suiker en chilivlokken.
Verhit de helft van de koolzaadolie in een pan. Bak de bio rundsburgers op een hoog vuur gedurende ongeveer 13 minuten, draai ze enkele malen om en laat ze op huishoudpapier uitlekken.
Verhit vervolgens de rest van de koolzaadolie in de pan en bak de geraspte aardappelkoeken ongeveer drie minuten aan elke kant op een matig vuur.
Voeg zout aan de champignons toe en bak ze langzaam in een grillpan zonder vet zodat de champignons uitdrogen en licht krokant worden. Was ondertussen de rucola.
Stel de burger in deze volgorde samen: leg een geraspte aardappelkoek op een bord, smeer daarop de maïsroom, vervolgens de champignons, de rucola, de rundsburger, dan opnieuw maïsroom, champignons en rucola. Eindig met nog een geraspte aardappelkoek en smullen maar!