Schil de butternut pompoen. Snijd de pompoen in schijven en verwijder indien nodig de kern. Steek met behulp van vormpjes enkele vleermuizen uit de schijven. Snijd de overige schijven in blokjes.
Griezelpasta
Meng 2/3 van de olijfolie met het paprikapoeder, de 2 eetlepels sinaasappelsap en peper en zout. Bestrijk de vleermuizen met dit mengsel en giet de rest over de pompoenblokjes.
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de pompoenblokjes en de vleermuizen op een bakplaat met bakpapier en zet deze ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven tot alles goudbruin kleurt.
Verhit ondertussen de resterende olijfolie in een grote pot en fruit de uien en het knoflook samen met de tomatenpuree. Blus met het resterende sinaasappelsap en voeg de tomatenblokjes toe. Roer en laat ongeveer 20 minuten afgedekt koken. Voeg de tijm toe.
Kook de spaghetti gaar volgens de instructies op de verpakking.
Voeg de pompoenblokjes toe aan de tomatensaus en laat nog 5 minuten koken. Kruid af met peper en zout.
Dresseer de spaghetti, tomatensaus en pompoenvleermuizen.